Εσταυρωμένοι

Εμείς, οι τωρινοί γραφείς διορισμένοι – με μισθό – στα λιμάνια του Πτολεμαίου, νηολογούμε – ξανά και ξανά – με καθαρή γραφή ελληνική τα απεχθή φαντάσματα των βυθών.

Θαυμάζουμε τη δύναμη των πεθαμένων, με οίνο άκρατο όταν ξεπλένουμε τα οστά τους από το αλάτι. Πριν, όμως, ανάψει η πυρά της θλίψης για όλους αυτούς τους Εσταυρωμένους οι Σταυροί Τους από των εύδρομων τριήρων τα ξύλα σαπισμένα και νωπά αραδιάζονται σε σωρό. Για να καούν;

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή ανάμεσά τους ψάχνουμε τα ερετμά ή κάποια κομμάτια τους σκληρά για να κωπηλατήσουν – εδώ, τώρα – στο παρόν μας, δηλαδή, οι άγουροι δικοί μας νέοι – όπως οι κελευστές τους νεύουν -.

C.V.

Ο Απόστολος Κ. Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1971 στην Ανθήλη Φθιώτιδας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2000 διδάσκει αρχαία ελληνική και νεοελληνική γραμματεία στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος με τη Γωγώ Zάχου, φιλόλογο, και  έχουν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Αλεξάνδρα. Αγαπά τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τη μουσική και την ιστορία. Ασχολείται με τη ζωγραφική και την ιστορία της τέχνης μελετώντας κάθε καλλιτεχνική πρωτοτυπία που του κινεί το ενδιαφέρον. Απολαμβάνει τις ταξιδιωτικές περιηγήσεις. Χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες του ψηφιακού κόσμου, συμμετέχει σε κοινωνικά δίκτυα και παρακολουθεί τις εξελίξεις της σύγχρονης επιστήμης. Η πολιτική τον ενδιαφέρει ως προέκταση της κοινωνικής του φύσης. Μιλάει Αγγλικά. Η ποίηση τον απασχολεί έντονα από τα εφηβικά και νεανικά του χρόνια (δεκαετίες ’80 και ’90), όμως, η πρώτη εκδοτική του απόπειρα έγινε με την έκδοση του «Αυλητή των κυμάτων»  μόλις τον Ιούλιο του 2011, μετά από παρότρυνση αγαπημένων μαθητών και φίλων. Δείγματα της νεότερης ποιητικής του παραγωγής μπορείτε να διαβάσετε στην ενότητα: «Παρούσα Τέχνη η Ποίησις».